Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe38-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe39-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe40-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe41-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe42-2.jpg)
mąka pszenna | 1 1/2 szklanki |
masło | 2/3 kostki |
jajko | 3 sztuki |
cukier kryształ | 3/4 szklanki |
mleko 3,2% | 1/3 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sok z cytryny | 1 cytryny |
skórka z cytryny | 1/2 cytryny |
cukier puder | 5 czubatych łyżeczek |
gorąca woda | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: