Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe24-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe25-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe26-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe27-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe28-2.jpg)
mąka pszenna | 2 i 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
jajko | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
margaryna | 125 gram |
olej | 3 łyżki |
śmietana 18 proc | 200 gram |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
skórka z cytryny | 1 sztuka |
sok z cytryny | 1 sztuka |
sól | szczypta |
cukier puder | do oprószenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: