Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym
2. W garnku zagotuj sok z cytryny, 1 szklankę wody oraz 220g cukru. W ½ szklanki wody rozmieszaj budynie. Wlej do gotującego się syropu i mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Po wystudzeniu utrzyj z masłem na gładką masę.
3. Ostudzony biszkopt nasącz ponczem przygotowanym ze 150 ml przegotowanej wody, 2 łyżek soku z cytryny i 2 łyżeczek cukru. Na biszkopt wyłóż masę budyniową. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 30 min.
4. Galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Kremówkę ubij z 2 łyżkami cukru pudru, pod koniec ubijania dodaj tężejącą galaretkę. Powstałą masę wylej na masę budyniową.
5. Na wierzchu ciasta ułóż herbatniki i lekko dociśnij. Polej je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą bądź przygotowanym lukrem.
6.Ciasto trzymaj w lodówce.
Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/