Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto deserowe z różą
Kroki postępowania
Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.
![Krok 1 - Ciasto deserowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-deserowe-z-roza1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto deserowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-deserowe-z-roza2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto deserowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-deserowe-z-roza3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto deserowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-deserowe-z-roza4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto deserowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-deserowe-z-roza5-2.jpg)
mąka tortowa | 1/2 kg |
margaryna | 25 dag |
cukier | 3 szklanki |
śmietana | 3 łyżki |
ocet | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 szt |
jajko | 1 szt/ do smarowania ciasta |
konfitura z płatków róży | 1 słoiczek |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: