Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami.
Wykonanie ciasta z malinami:
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-budyniem-i-malinami-10-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-budyniem-i-malinami-11-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-budyniem-i-malinami-12-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-budyniem-i-malinami-13-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe z budyniem i malinami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-budyniem-i-malinami-14-2.jpg)
drożdże świeże | 2.5 dag |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
cukier puder | 1 szklanka |
mąka tortowa | 2.5 szklanki |
masło lub margaryna | 20 dag |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 2 szklanki |
budyń waniliowy | 1 sztuka |
cukier | 2 łyżki |
maliny świeże | 2 szklanki |
mąka pszenna | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: