Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z grzybami
Kroki postępowania
Grzyby namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i zmielić razem z cebulą przysmażoną na maśle. Farsz przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Wykonanie ciasta:
Śmietanę wymieszać z drożdżami, dodać resztę składników (1 jajko zostawić do smarowania) wyrobić ciasto starannie ręką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, podzielić na dwie części i jedną część wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem.
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-grzybami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-grzybami3-2.jpg)