Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z różą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-roza1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-roza2-2.jpg)
Na środek ciasta wykładamy równą warstwę konfitury różanej.
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-roza3-2.jpg)
Ciasto pozostawiamy na około 20 minut by podrosło. Po tym czasie wkładamy je do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180°C. Gotowe studzimy i podajemy.
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-roza4-2.jpg)
Tak przygotowany ser wykładamy na ciasto drożdżowe posmarowane różą.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki przekładamy do miski i zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Schłodzone ścieramy na tarce o grubych oczkach na przygotowane ciasto drożdżowe.
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe z różą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-roza5-2.jpg)