Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe ze śliwkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami19-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami20-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami21-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami22-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami23-2.jpg)
Wstawić do zimnego piekarnika, włączyć na 180 stopni i piec około 40 minut od osiągnięcia temperatury.
![Krok 6 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami24-2.jpg)
zsiadłe mleko | 200 g |
drożdże świeże | 20 g |
cukier | 120 g |
masło | 120 g |
jaja | 2 szt |
mąka pszenna typ 450 | 500 g |
sól | 1 szczypta |
śliwki | 600 g |
masło | 3 lyzki |
cukier | 3 lyzki |
mąka pszenna typ 450 | 5 lyzek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: