Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dynią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto francuskie z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-francuskie-z-dynia1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto francuskie z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-francuskie-z-dynia2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto francuskie z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-francuskie-z-dynia3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto francuskie z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-francuskie-z-dynia4-2.jpg)
Tak przygotowaną dyniową przekąskę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 15- 20 minut w 190°C do zrumienienia brzegów.
![Krok 5 - Ciasto francuskie z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-francuskie-z-dynia5-2.jpg)
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
ser feta | 120 gram |
filet z kurczaka | 1 pojedynczy |
dynia | 250 gram po obraniu |
tymianek | |
olej | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
natka pietruszki | 1 łyżka |
jajko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: