Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe z pianką wg Elfi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto jabłkowe z pianką wg Elfi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jablkowe-z-pianka-wg-elfi1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto jabłkowe z pianką wg Elfi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jablkowe-z-pianka-wg-elfi2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto jabłkowe z pianką wg Elfi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jablkowe-z-pianka-wg-elfi0-2.jpg)
jabłka | 1 kg |
cukier | 2 łyżki |
Ciasto: | |
margaryna | 1 kostka |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 4 |
mąka | 3 szklanki |
cukier gruby | 3 łyżki |
Pianka: | |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
cukier | 3 łyżki |
białko | 4 |
aromat pomarańczowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: