Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne z marchewką i bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto korzenne z marchewką i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-korzenne-z-marchewka-i-bakaliami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto korzenne z marchewką i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-korzenne-z-marchewka-i-bakaliami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto korzenne z marchewką i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-korzenne-z-marchewka-i-bakaliami3-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
marchewka | 4 sztuki |
bakalie | 100 g |
mąka pszenna | 30 dag |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżeczki |
olej | 220 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier drobny | 3/4 szklanki |
cukier puder | 1/2 szklanka |
białko | 1 sztuki |
cukier trzcinowy | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: