Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI
Kroki postępowania
Masło, cukier (180g), sól utrzeć na krem.
Dodać pojedynczo jaja,każde dokładnie utrzeć.
![Krok 1 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-krolewny-sniezki2-2.jpg)
Połowę masy wylać na blachę.Do reszty dodać kakao oraz 2 łyżki mleka.
Rozprowadzić ciemne ciasto na jasnym.
Obłożyć czereśniami.
![Krok 2 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-krolewny-sniezki1-2.jpg)
Budyń ugotować w 430 ml mleka.Wystudzić.
Masło(200g) z cukrem pudrem utrzeć.Ucierając dodawać powoli budyń.
Posmarować wystudzone ciasto.
4.Polewą czekoladową ostrożnie polać krem budyniowy.
Schłodzić.
![Krok 3 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-krolewny-sniezki0-2.jpg)