Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kruche śliwkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe4-2.jpg)
![Krok 5 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe5-2.jpg)
![Krok 6 - ciasto kruche śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-sliwkowe6-2.jpg)
mąka pszenna | 1/2 kg |
cukier | 3 łyżki |
śmietana | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
białko | 2 sztuki |
sól | szczypta |
cukier | do ślwek |
śliwki | 20 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: