Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z kremem czekoladowym i bezami
Ciasto zagnieść i uformować w kulę. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 min.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
3 formę do pieczenia (keksowa) o wymiarach ok 10 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować, pokroić na odpowiednie prostokąty i włożyć do form.
Piec ok 20 min aż ciasto się zarumieni.
wyciągnąć z piekarnika.
Przygotować krem i posmarowac nim schłodzone ciasto:
200 g śmietany kremówki
100 g cukru pudru
100 g kakao
100 g roztopionej czekolady
1/4 szklanki wody
W garnuszku wymieszać kakao z wodą.
Postawić na ogniu i dodać śmietanę. Zagotować, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia, wrzucić pokruszoną czekoladę i mieszać do roztopienia.
Odstawić aż krem nieco zgęstnieje.
i posypać pokruszonymi bezami.