Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruszonkowe ze śliwkami
Kroki postępowania
-Owoce umieścić w szklanym naczyniu, dodać cukier i umieścić w kuchence mikrofalowej na 10-12 min / max.moc/.
- Śliwki powinny zamienić się w gęstą marmoladkę /jeśli nie należy przedłożyć czas ogrzewania/Doda c cynamon i wymieszać.
- Marmoladkę wystudzić.
![Krok 1 - Ciasto kruszonkowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruszonkowe-ze-sliwkami1-2.jpg)
-Foremkę /22-30 cm/ wyłożyć papierem do pieczenia /papier zwilżyć,wykręcić z nadmiaru wody i dopasować do foremki/.
-Połowę ciasta wyłożyć na spód foremki, pokryć śliwkami i...
![Krok 2 - Ciasto kruszonkowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruszonkowe-ze-sliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto kruszonkowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruszonkowe-ze-sliwkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto kruszonkowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruszonkowe-ze-sliwkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto kruszonkowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruszonkowe-ze-sliwkami0-2.jpg)