Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kubanka
Kroki postępowania
Ubijamy białka dosypując do nich cukier. Kolejno dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym.
![Krok 1 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka12-2.jpg)
Biszkopt po upieczeniu studzimy.
![Krok 2 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka13-2.jpg)
Żółta wraz z cukrem i obiema makami mieszamy w połowie mleka potrzebnego do przygotowania masy.
![Krok 3 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka14-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka15-2.jpg)
Następnie dodajemy do niej po łyżce budyniu i kremu czekoladowego.
![Krok 5 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka16-2.jpg)
Wykładamy masę budyniową.
Przykrywamy warstwa herbatników.
![Krok 6 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka17-2.jpg)
Znów wykładamy kolejną warstwę herbatników.
![Krok 7 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka18-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka19-2.jpg)
Posypujemy kakao granulowanym.
Schładzamy około 4 h w lodówce.
![Krok 9 - Ciasto Kubanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kubanka20-2.jpg)