Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe z masą budyniową
Kroki postępowania
Dodajemy kolejno jajka.
Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciągle miksując wlewamy mleko i wsypujemy mak.
![Krok 1 - Ciasto makowe z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-z-masa-budyniowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto makowe z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-z-masa-budyniowa2-2.jpg)
Połowę mleka gotujemy z cukrem.
W pozostałej części rozrabiamy proszek budyniowy.
Wlewamy go na gotujące się mleko i gotujemy gęsty budyń .
Studzimy.
Masło ucieramy i stopniowo dodajemy budyń.
![Krok 3 - Ciasto makowe z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-z-masa-budyniowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto makowe z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-z-masa-budyniowa4-2.jpg)
Polewamy polewą czekoladową .
Chłodzimy w lodówce ok 3 h.
![Krok 5 - Ciasto makowe z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-z-masa-budyniowa5-2.jpg)