Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe17-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe18-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe19-2.jpg)
Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem oraz możemy przekroić na pół i posmarować powidłami.
![Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe20-2.jpg)
jajko | 4 |
mąka | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
cynamon | 1 łyżka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
oliwa | 1 i 1/4 szklanki |
marchewka | 2,5 szklanki potartej |
powidła śliwkowe | 1/2 słoiczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: