Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Kroki postępowania
Marchew zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej. Odstawić.
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe8-2.jpg)
W jednej misce wymieszać obie mąki z sodą i proszkiem do pieczenia.
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe9-2.jpg)
Dodać cynamon, rodzynki,
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe10-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe11-2.jpg)
W drugiej misce utrzeć jajka z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując wlewać powoli olej.
![Krok 5 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe12-2.jpg)
Wsypać marchewkę i wymieszać.
![Krok 6 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe13-2.jpg)
Na koniec dodać mąki z dodatkami i dokładnie wymieszać.
![Krok 7 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe14-2.jpg)
Można przed podaniem polać lukrem lub posypać cukrem pudrem, jednak dla nas było już wystarczająco słodkie :)
![Krok 8 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe15-2.jpg)