Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z budyniem
Kroki postępowania
1. Do miski przekładamy mąkę, sodę, proszek i przyprawę do piernika.
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem5-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem6-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem4-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem2-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem3-2.jpg)
6. Marchewkową masę wykładamy na wyłożoną pergaminem blaszkę*. Można wyłożyć je do keksówki wtedy będzie wyższe. U mnie była prostokątna blaszka.
*15x30 cm.
![Krok 6 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem1-2.jpg)
7. Ciasto pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Przed wyjęciem z blaszki trzeba odczekać, aż całkowicie ostygnie, ponieważ jest bardzo kruche. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na ciasto. Kiedy ciasto wystygnie posypujemy je kakao.
![Krok 7 - Ciasto marchewkowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-budyniem0-2.jpg)