Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe z makową wkładką
Kroki postępowania
Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, cukier waniliowy, cukier puder, miód i śmietanę wymieszaną z sodą.
![Krok 1 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka2-2.jpg)
Jajka z cukrem ubić na parze do białości, następnie zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z masą jajeczną, Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o takiej samej wielkości jak ciasto miodowe. Upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
![Krok 3 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka3-2.jpg)
Do gotującego się mleka z dodatkiem odrobiny soli ciągle mieszając wsypać kaszę mannę i ugotować, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć.
![Krok 4 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka7-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto miodowe z makową wkładką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowe-z-makowa-wkladka8-2.jpg)