Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Murzynek
- przepis na ciasto kakaowe
- tort dla dziecka na urodziny
- ciasto łatwe w zrobieniu
- ciasto murzynek na każdą okazję
Mocno kakaowe i niebiańsko pyszne! Tak musi smakować jedno z najczęściej przygotowywanych ciast, czyli ciasto murzynek! Jeśli dodatek kakao nie jest dla Was wystarczający - koniecznie udekorujcie ciasto płynną formą czekolady!
Kroki postępowania
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy margarynę, cukier oraz kakao i delikatnie mieszając zagotowujemy (na małym ogniu).
![Krok 1 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek8-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek9-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek10-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek11-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek12-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek13-2.jpg)
Przelewamy ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą tortownicy, pieczemy 45-50 minut w 170 stopni. Po upieczeniu uchylamy piekarnik i pozostawiamy do ostygnięcia.
![Krok 7 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek14-2.jpg)
Polewa: wszystkie składniki polewy przekładamy do rondelka.
![Krok 8 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek15-2.jpg)
![Krok 9 - Ciasto Murzynek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-murzynek16-2.jpg)