Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe dojrzewające
Kroki postępowania
Im dłużej ciasto dojrzewa, tym jest znaczniejsze i pulchniejsze.
miód płynny | 400 g |
melasa | 100 g |
olej kokosowy | 50 g |
smalec | 200 g |
jajko | 3 duże |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
cukier kryształ | 1,5 szkl. |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżka |
goździki mielone | pełna łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 2 łyżki |
mleko | 125 ml |
mąka krupczatka | 100 g |
mąka kukurydziana | 50 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 150 g |
mąka pszenna typ 500 | 250 g |
mąka pszenna typ 650 | 400 g |
otręby owsiane | 50 g |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: