Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe14-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe15-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe16-2.jpg)
Piec 45 minut w temp. 170 stopni
![Krok 4 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe17-2.jpg)
jajko | 6 szt |
cukier | 1 szkl |
mąka pszenna | 1,25 szkl |
mąka ziemniaczana | 0,25 szkl |
proszek do pieczenia | 1,52 łyżeczki |
masło | 20 dag |
sok z pomarańczy | 1/2 szt |
olejek pomarańczowy | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: