Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach
Kroki postępowania
Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
![Krok 1 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pszenno-kukurydziane-na-drozdzach1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pszenno-kukurydziane-na-drozdzach2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pszenno-kukurydziane-na-drozdzach3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pszenno-kukurydziane-na-drozdzach4-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka kukurydziana | 1 szklanka |
drożdże | 8 dag |
jajko | 3 szt |
cukier | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
olej | 2/3 szklanki |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: