Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rubinowe
Kroki postępowania
Do ubitych białek dodaj żółtka i w dalszym ciągu całość miksuj.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej i wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia.
Mąkę wsyp do misy miksera.
Na samym końcu dodaj kakao i całość dokładnie wymieszaj.
Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną pergaminem i piecz przez około 50 - 60 minut.
Wystudzone ciasto przekrój na pół i nasącz alkoholem wymieszany z wodą.
![Krok 1 - Ciasto Rubinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rubinowe1-2.jpg)
Gdy masa będzie prawie gotowa dodaj do niej dwie łyżki miękkiego masła. Całość miksuj do uzyskania jednolitej, aksamitnej masy.
![Krok 2 - Ciasto Rubinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rubinowe2-2.jpg)
Na warstwę kremu połóż drugi blat ciasta biszkoptowego i rozsmaruj pozostały krem.
![Krok 3 - Ciasto Rubinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rubinowe3-2.jpg)
Ciasto odstaw w chłodne miejsce.
Smacznego! :)
![Krok 4 - Ciasto Rubinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rubinowe4-2.jpg)