Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rumowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto rumowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rumowe1-2.jpg)
Mleko powtórnie zagotować, wlać jajka cały czas mieszając, zagotować. Odstawić do przestudzenia
![Krok 2 - Ciasto rumowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rumowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto rumowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rumowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto rumowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rumowe4-2.jpg)
SMACZNEGO!!!!!
![Krok 5 - Ciasto rumowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rumowe5-2.jpg)
Biszkopt | 1 blat |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 3 sztuki |
masło | 20 dkg |
margaryna | 12,5 dkg |
ciastka | 6 paczek |
rum | 100 mililitrów |
wiórki kokosowe | 5 łyżek |
cukier puder | 1,50 szklanki |
woda ciepła | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: