Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto " Sezamowe zawijańce"
Kroki postępowania
Do przesianej mąki dodajemy ubite żółtka z cukrem, mleko, wyrośnięty rozczyn i olej, wszystko dokładnie wyrabiamy. Ciasto powinno być dość zwarte.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Ciasto " Sezamowe zawijańce" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sezamowe-zawijance1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto " Sezamowe zawijańce" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sezamowe-zawijance2-2.jpg)
Każde kółeczko wypełniamy odrobiną nadzienia i zlepiamy jak uszka, tylko nie zamykamy góry.
![Krok 3 - Ciasto " Sezamowe zawijańce" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sezamowe-zawijance3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto " Sezamowe zawijańce" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sezamowe-zawijance4-2.jpg)
Pieczemy ok.30 minut w 170-180 C.
Koniecznie chciałam Wam pokazać jak wygląda spód ciasta po upieczeniu.
![Krok 5 - Ciasto " Sezamowe zawijańce" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sezamowe-zawijance5-2.jpg)