Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto sliwkowe z bezą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto sliwkowe z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe-z-beza0-2.jpg)
Ciasto: | |
margaryna | 25 dkg |
cukier | 15 dkg |
mąka | 22 dkg |
mąka ziemniaczna | 12 dkg |
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier wanilowy | 1 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śliwki węgierki | 70 dkg |
beza | |
białko | 4 szt |
cukier | 15 dkg |
kisiel truskawkowy | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: