Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo-jabłkowe pod puszystą pianką
Kroki postępowania
Żółtka oddzielić od białek, białka wstawić do lodówki.
Do mąki dodać 5 łyżek cukru i posiekaną margarynę.
Wyrabiać ciasto dodając po jednym żółtku.
Gotowe ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować
Jeną częścią wyłożyć blachę do pieczenia a na ciasto położyć umyte i przekrojone na połowę śliwki
![Krok 1 - Ciasto śliwkowo-jabłkowe pod puszystą pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowojablkowe-pod-puszysta-pianka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śliwkowo-jabłkowe pod puszystą pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowojablkowe-pod-puszysta-pianka2-2.jpg)
Gotową piankę wyłożyć na warstwę jabłek i posypać kruszonką
![Krok 3 - Ciasto śliwkowo-jabłkowe pod puszystą pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowojablkowe-pod-puszysta-pianka3-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 4 - Ciasto śliwkowo-jabłkowe pod puszystą pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowojablkowe-pod-puszysta-pianka0-2.jpg)