Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Trociniak
Kroki postępowania
Piec w 180*C ok 40 min, do suchego patyczka
![Krok 1 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak3-2.jpg)
Margarynę w temp pokojowej ucieramy mikserem na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu.
![Krok 4 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak5-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 6 - Ciasto Trociniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-trociniak6-2.jpg)
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
jajko | 5 szt |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
margaryna | 200 g |
mleko | 2 szklanki |
cukier | 120 g |
mąka pszenna | 2 łyżki |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
jabłka | 1 kg |
galaretka agrestowa | 3 sztuki |
wiórki kokosowe | 100 g |
margaryna | 1-2 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: