Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-truskawkami-i-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-truskawkami-i-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-truskawkami-i-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-truskawkami-i-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-truskawkami-i-kruszonka5-2.jpg)
mąka pszenna | 1 i 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
masło | 170 g |
cukier drobny | 1 szklanka |
jajko | 3 szt |
aromat waniliowy | |
truskawki | 300 g |
masło | 60 g |
cukier | 30 g |
aromat waniliowy | |
mąka pszenna | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: