Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba
Kroki postępowania
i wykorzystałam czerstwy chleb kasztanowy.
-Chleb pokroić w kosteczkę , umieścić w misce i zalać dobrym,aromatycznym winem, które decyduje o smaku ciasta.
-Pozostawić kilkanaście minut do nasiąknięcia.
-Miękki chleb przełożyć na sitko by pozbyć się nadmiaru płynu delikatnie wycisnąć i przełożyć do misy -blendera.
-Krótko zmiksować i przełożyć do miski.
Jeśli nie posiadamy mąki migdałowej można zmielić taką samą ilość migdałów.
![Krok 1 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba6-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba5-2.jpg)
-Delikatnie wymieszać.
![Krok 3 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba4-2.jpg)
-Przygotowane ciasto przełożyć do formy ,wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 170-180 st.C.
![Krok 4 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba3-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba1-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba2-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto winno-jabłkowe z resztek chleba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-winnojablkowe-z-resztek-chleba0-2.jpg)