Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowe Marlenki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto wiśniowe Marlenki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe-marlenki2-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto wiśniowe Marlenki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe-marlenki3-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto wiśniowe Marlenki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe-marlenki1-2.jpg)
P.S. Najlepiej smakuje na 2 dzień.
![Krok 4 - Ciasto wiśniowe Marlenki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe-marlenki0-2.jpg)
mąka pszenna | 350 gram |
cukier waniliowy | 2 opakowanie |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 7 sztuk |
likier cherry | 100 ml |
kakao | 2 łyżki |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 500 ml |
galaretka wiśniowa | 2 opakowanie |
napar z herbaty | 200 ml |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
czekolada 80% | 1 tabliczka |
cukier kryształ | 200 gram |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
wiśnie bez pestek | 200 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: