Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto WZ-ka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka2-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka3-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka4-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka5-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka6-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto WZ-ka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wzka1-2.jpg)
mąka | 3 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
kakao ciemne | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
jajko | 2 sztuki |
olej | 1 szklanka |
kefir | 2 szklanki |
śmietana kremówka | 1 litr |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
mleko | 1/2 szklanki |
cukier puder | 6 łyżek |
serki homogenizowane(waniliowe) | 2 (250g) sztuki |
polewa czekoladowa | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: