Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem i truskawkami
Kroki postępowania
Żółtka oddzielam od białek. Do miski wlewam białka i ubijam je na sztywno. Dodaję cukier i dalej ubijam, na końcu wrzucam po jednym żółtku.
![Krok 1 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami5-2.jpg)
Do miski wsypuję, mąkę, dodaję margarynę i delikatnie łącze. Na końcu dodaję cukier kryształ i cukier waniliowy. Delikatnie palcami łącze. Kruszonkę wysypuję na około formy. Ciasto piekę 45 minut temp 180 stopni. Posypuję cukrem pudrem
![Krok 6 - Ciasto z agrestem i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem-i-truskawkami6-2.jpg)