Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną
Kroki postępowania
Margarynę roztopić, przestudzić. Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej cukier, cukier waniliowy, kakao, sodę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
![Krok 1 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana15-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana16-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana17-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana18-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana19-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-bita-smietana20-2.jpg)
margaryna | 1/2 kostki |
cukier | 1 szklanka |
mąka tortowa | 2,5 szklanki |
kakao | 2 czubate łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 32 g |
jajko | 2 sztuki |
kefir | 1 szklanka |
marmolada | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana kremówka | 1/2 l |
cukier puder | 3 czubate łyżki |
polewa czekoladowa | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: