Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z borówkami amerykańskimi.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z borówkami amerykańskimi. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-borowkami-amerykanskimi.1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z borówkami amerykańskimi. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-borowkami-amerykanskimi.2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z borówkami amerykańskimi. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-borowkami-amerykanskimi.3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z borówkami amerykańskimi. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-borowkami-amerykanskimi.4-2.jpg)
mąka pszenna | 400 g |
jaja | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
kwaśne mleko | 1,5 szklanki |
drożdże | 40 g |
cukier | 0,5 szklanki |
cukier puder | 1/4 szklanki |
masło lub margaryna | 40 g |
borówka amerykańska | 2 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | szczypta |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/3 szklanki |
białko | 1-2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: