Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem malinowym
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, wsypywać cukier i cukier waniliowy. Do piany dodać żółtka. Wsypać mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać, dodać mak i również wymieszać. Na blachę (36 x 24 cm) wyłożyć ciasto i piec 25-30 minut w temp 180 C do suchego patyczka.
![Krok 1 - Ciasto z budyniem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-budyniem-malinowym1-2.jpg)
Ugotować budyń, rozpuszczając 3 budynie w 1 szklance mleka. Wystudzić. Margarynę zmiksować, dodając po łyżce budyniu dalej miksując. Wyłożyć na upieczony biszkopt.
![Krok 2 - Ciasto z budyniem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-budyniem-malinowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z budyniem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-budyniem-malinowym3-2.jpg)
Do rondelka wkładamy czekoladę połamaną w kostkę, dodajemy wodę, mleko i rozpuszczamy. Polewamy herbatniki i posypujemy kokosem.
![Krok 4 - Ciasto z budyniem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-budyniem-malinowym4-2.jpg)