Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami
Przygotowanie ciasta: Białka oddzielamy od żółtek, następnie wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i delikatnie, lecz bardzo dokładnie mieszamy, żeby masa była jednolita i gładka. Ciasto wylewamy na blachę (30x14cm) i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotowanie kremu: Na mleku gotujemy budynie wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo przestudzony budyń. Masę dzielimy na dwie części.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do stężenia (lekkiego).
Przełożenie ciasta: Na biszkopt kakaowy dajemy część masy budyniowej, następnie układamy delicje i przykrywamy je pozostałą masę. Następnie układamy brzoskwinie z puszki i wylewamy tężejącą galaretkę.
Całość odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa i galaretki dobrze zastygły.