Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem rurek
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno z cukrem. Do piany dodać żółtka, a nastepnie mąkę z proszkiem, kakao i kawę. Wymieszać, wylać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni przez 10 min.
![Krok 1 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto z dodatkiem rurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dodatkiem-rurek0-2.jpg)
Biszkopt | |
jaja | 5 szt |
mąka pszenna | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
cukier | 5 łyżek |
masa | |
masło | 1 kostka |
budyń czekoladowy | 3 szt |
mleko | 1/2 litra |
cukier | 1 szkl |
rurki nadziewane | 60 dag |
galaretka czerwona | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: