Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżdżownicami
Krem: ubić kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodać resztę serka i krótko zmiksować. Naczynie wyłożyłam folią spożywczą i posmarowałam olejem. kłaść połowę masy ciasteczkowej i powyklejać boki a na to połowę kremu. Następnie na krem delikatnie kłaść drugą połowę masy ciasteczkowej (najlepiej kawałkami by nie wydusić kremu, bo masa jest gęsta) a na końcu resztę kremu dokładnie rozsmarować na powierzchni. Na wierzch pozostałą masą ciasteczkową i odstawiamy do lodówki na noc.
Kładziemy na miskę talerz, na którym podamy ciasto przewracamy i delikatnie zdejmujemy miskę i folię. Na wierzch sypiemy kakao i posypkę lub startą czekoladę gorzką. Wkładamy delikatnie w kawałkach "dżdżownice". Smacznego!