Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dzemem z czarnej porzeczki
Kroki postępowania
Składniki na polewę połączyć , zagotować, wystudzić
jajko | 5 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mąka pszenna | 1.1/2 szkl |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
oliwa | 3/4 szkl |
woda | 1/2 szkl |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 1 szkl |
ser biały | 1 kg |
margaryna | 1 szt |
cukier | 6 łyżek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
śmietana 30% | 1/2 litr |
cukier puder | 1 łyżka |
śmietan fix | 2 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
dżem porzeczkowy | 1/2 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: