Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno , dodać żółtka cukier oraz cukier kryształ . Cały czas ubijając . Cukier najlepiej dodawać stopniowo.
![Krok 1 - Ciasto z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-jablkami52-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-jablkami53-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-jablkami54-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-jablkami55-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-jablkami56-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka |
jajko | 5 |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
cukier kryształ | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
jabłka | 6 dużych |
galaretka wiśniowa | 2 opakowania |
cukier kryształ | 2 łyżki |
wrzątek | 500 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: