Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kiwi i bananami
Kroki postępowania
Jajka miksujemy z cukrem mikserem około 10 - 15 minut do uzyskania jednolitej konsystencji. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszając łyżką (już nie miksować).
![Krok 1 - Ciasto z kiwi i bananami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kiwi-i-bananami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z kiwi i bananami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kiwi-i-bananami2-2.jpg)
Banany i kiwi obieramy ze skórki. Kroimy na cząstki i miksujemy blenderem.
![Krok 3 - Ciasto z kiwi i bananami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kiwi-i-bananami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z kiwi i bananami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kiwi-i-bananami4-2.jpg)
Galaretkę o smaku kiwi rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody. Tężejąca galaretkę wylewamy na zastygniętą warstwę masy kiwi-bananowej. Ciasto wstawiamy do lodówki i kroimy po całkowitym zastygnięciu galaretki.
![Krok 5 - Ciasto z kiwi i bananami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kiwi-i-bananami5-2.jpg)