Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i bakaliami
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Wmieszać do masy jajecznej.
Ciasto wylać na natłuszczoną blaszkę albo wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 30 min w 180 stopniach.
Wystudzić i przekroić na połowy.
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru i wystudzić.
Rodzynki opłukać i sparzyć. Wystudzony budyń utrzeć albo zmiksować z masłem i kawą.
Spodnią część ciasta posmarować dżemem i niewielką ilością masy budyniowej i posypać orzechami, rodzynkami drobno połamaną czekoladą. Część masy odłożyć do posmarowania wierzchu ciasta a resztę wyłożyć na orzechy, rodzynki i czekoladę.
Przykryć drugą połową ciasta posmarować kremem i posypać wiórkami albo kolorową posypką.
Schłodzić.