Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i biszkoptami
Kroki postępowania
Białka ze szczyptą soli ubić dodając po łyżce cukru.
![Krok 1 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami3-2.jpg)
Jajka ubić tak samo jak na biszkopt jasny. Delikatnie wymieszać z mąką, bułką tartą, proszkiem do pieczenia, makiem i wiórkami kokosowymi.
![Krok 4 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami5-2.jpg)
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na parze do białości, zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Masło z margaryną ucierać dodając stopniowo po łyżce masy jajecznej i adwokata.
![Krok 6 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami6-2.jpg)
Masło z wodą, cukrem i kakao włożyć do garnka, podgrzać, dodać czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem.
Upieczone, zimne biszkopty skropić ponczem. Jasny biszkopt posmarować połową kremu, przykryć biszkoptem makowym, wyłożyć pozostały krem, ułożyć biszkopty i oblać polewą czekoladową, schłodzić w lodówce.
![Krok 7 - Ciasto z kremem i biszkoptami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-i-biszkoptami7-2.jpg)