Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem kajmakowym Gosi
Kroki postępowania
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy na złoty kolor około 15 minut
Jak będzie juz dobrze ubita dodajemy po łyżce masy krówkowej .
jajko | 6 szt |
cukier | 5 łyżki |
mąka pszenna | 5 łyżek |
kakao | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczka |
cukier | 10 dkg |
masło | 10 dkg |
mąka pszenna | 15 dkg |
cukier waniliowy | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 4 s |
białko | 4 szt |
cukier | 20 dkg |
płatki migdałowe | 10 dkg |
margaryna | 35 dkg |
masa krówkowa | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: