Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem
Kruszonka: Podane składniki rozetrzeć między palcami.
Na blaszkę wyłożyć ciasto, masę makową i kruszonkę.
Piec przez 30-40 minut w 190*
Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 3 szklanki |
mleko letnie | 180 ml |
masło | 150 g |
żółtko jajek | 6 |
drożdże | 45 g |
cukier | 6 łyżek |
sól | 0,5 łyżeczki |
spirytus | 1,5 łyżki |
kruszonka | |
mąka pszenna | 1 szklanka |
cukier | 0,5 szklanki |
margaryna | 0,5 kostki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
masa makowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: