Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem i brzoskwiniami
Kroki postępowania
Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki.
Ciasto:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
mąka pszenna | 25 dag |
margaryna | 10 dag |
smalec | 5 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
cukier puder | 1/2 szkl |
żółtko jajek | 4 szt |
mąka pszenna | 20 dag |
cukier | 10 dag |
margaryna | 5 dag |
masło | 5 dag |
masa makowa | 1 puszka |
jabłko | 1 szt |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2 łyżki |
brzoskwinie w puszce | 1 puszka |
herbatniki | 5 dag |
płatki migdałowe | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: